Rick van Ek

Rick van Ek begon zijn IT-carrière in 1981. Hij volgde diverse interne opleidingen. Dat smaakte naar méér, en dus studeerde hij vijf jaar verder aan de Open Universiteit.

In 1992 stapte Rick over naar Oracle EMEA. Vanaf dat moment was Ricks leven vol van databases, en dan vooral die van Oracle. Rick kon in de loop der jaren al zijn theoretische kennis in praktijk brengen.

Rick raakte even verzeild in de wereld van de ERP-systemen, maar kwam toch terug bij zijn oude liefde: Oracle databases.

Vanaf 2005 specialiseerde hij zich in Oracle 10g, en rondde hij enkele grote projecten met succes af. De laatste twee jaar richt hij zich meer op de internals van Oracle. Rick heeft aan diverse troubleshooting-projecten deelgenomen.

 

Het hoe en waarom van Latches

En niet te vergeten: waar gaat het fout? 

Rick legt uit wat Latches en Child Latches zijn, en waar ze voor dienen. Dankzij meneer Murphy weten we al jaren dat alles fout kán gaan, dus is het zaak om goed voorbereid te zijn. Daarom besteedt Rick ruim aandacht aan de vraag: wanneer gaat het fout met Latches? Hoe kun je zien dat je Latch Contention hebt? In het tweede deel geeft Rick antwoord op vragen als: welke latches? welke user? hoe kun je het meten ?

 Don’t wait for Mr Murphy to spoil your Latches: be prepared!