Frits Hoogland

Frits Hoogland is als technisch architect werkzaam bij VX Company. De afgelopen 12 jaar heeft hij zich beziggehouden met databases en hun clients. Op het gebied van de databases richtte hij zich eerst vooral op Oracle, maar nu ook op SQLServer, postgresql en mysql. Op het vlak van de clients verdiepte Frits zich eerst in client-server applicaties en later in multi-tier applicaties, onder andere de Oracle Application Server. Hij rekent performance, availability en high-availability tot de belangrijkste aspecten. In augustus 2009 ontving Frits de ACE-award, op grond van zijn significante technische bijdrage aan en activiteiten in de Oracle community. 

Oracle HTTP Server security

OSI Layer 7 firewalling voor de Oracle HTTP Server

Er wordt veel geschreven over internet en security. Gelukkig zijn we nu verder dan de veronderstelling dat een firewall alle beveiligingsproblemen oplost. Toch? Maar wat zijn nu precies de stappen die je kunt volgen voor het verder beveiligen van de infrastructuur (operating system, webserver, applicatie server), de zogenaamde 'hardening'? En hoe kan je dat controleren? Bovenop deze beveiliging kun je een webapplicatie nog verder beveiligen, door op HTTP request niveau te filteren (met de Oracle HTTP Server, maar ook met een ’normale’ apache). Maak kennis met de verschillende stappen, de verschillende lagen en de verschillende mogelijkheden van beveiligen van de HTTP server!

Clusterware 11gR2 in depth

Leer hoe je Oracle's clusterware kunt gebruiken om een cluster te bouwen!

Tijdens deze presentatie gaat Frits in op de nieuwe 11.2 clusterware: nieuwe features, interne werking en veelgemaakte fouten in het ontwerpen van database clusters. Hij bespreekt een aantal hot items:

  • Voting disks op raw devices, clustered filesystem of ASM?
  • Hoe werken clusterware en clusterware files in ASM samen?

Verkeerde beslissingen in het ontwerp van een cluster kunnen tot onverwachte resultaten of downtime leiden!