Frits Hoogland

Frits Hoogland is als technisch architect werkzaam bij Inter Access. De afgelopen 12 jaar heeft hij zich beziggehouden met databases en hun clients. Op het gebied van de databases richtte hij zich eerst vooral op Oracle, maar nu ook op SQLServer, postgresql en mysql. Op het vlak van de clients verdiepte Frits zich eerst in client-server applicaties en later in multi-tier applicaties, onder andere de Oracle Application Server. 

Frits rekent performance, availability en high-availability tot de belangrijkste aspecten.

Oracle en Linux

Wat moet een DBA van Linux weten?

Linux is in toenemende mate een belangrijk besturingssysteem voor server toepassingen. Naast de meer traditionele inzet van Linux voor webtoepassingen (denk aan de 'LAMP' stack), grote clustersystemen ("top 500"; 85%) en infrastructuur (zoals mail en DNS) wordt Linux steeds meer gebruikt als besturingssysteem voor applicatieservers en databaseservers.

Daarnaast is Linux ook het ontwikkelplatform voor de Oracle database, en heeft Oracle Linux als strategisch besturingssysteem gekozen.

Maar is Linux een besturingssysteem net zoals Solaris of Windows? Lost Linux al je problemen op? Wanneer is het nuttig Linux te gaan gebruiken? Wanneer niet?

Frits vertelt over Linux en de specifieke punten met betrekking tot de Oracle database.

 

Lost Linux al je problemen op?