Harald van Breederode

Harald van Breederode begon zijn carrière bij Oracle Nederland in 1993 als UNIX systeembeheerder in het datacenter. In 1998 stapte hij over naar Oracle University, waar hij als Oracle DBA verantwoordelijk was voor het opzetten en onderhouden van alle cursusomgevingen. Daarnaast begon hij, kort na zijn overstap, met het geven en ontwikkelen van DBA trainingen. Momenteel is Harald fulltime Senior Principal DBA Trainer bij Oracle University en geeft hij alle cursussen binnen het (Advanced) DBA curriculum. Hij verzorgt regelmatig Specials op het gebied van Database Administration en Data Server Internals. Vanaf begin 2006 ‘speelt’ hij met (bètaversies van) de Oracle Database 11g. Harald is nauw betrokken bij de voorbereiding van het global DBA Curriculum en bij de ontwikkeling van het Oracle 11g cursusmateriaal. Harald is Oracle8i en Oracle9i Oracle Certified Professional (OCP) en Oracle10g Master (OCM).

What’s the point of Oracle checkpoints?

Welke checkpoints en op welk moment?

Welke verschillende soorten checkpoints genereert de Oracle server, en onder welke omstandigheden? Harald vertelt over belangrijke data structuren en de Oracle buffer cache, waarbij hij ingaat op het touch count based LRU algoritme.

Daarna bespreekt hij de architectuur van de Oracle redo logs, en wat de relatie is tussen de buffer cache en redo log management. Demonstraties tonen het belang van de juiste sizing van online redo log bestanden. Je leert hoe je je checkpoints de baas wordt voordat ze jou de baas worden! Ten slotte vertelt Harald over checkpoint-gerelateerde database parameters en dynamic performance views. En dat alles verlevendigd met de bekende Harald-demonstraties!

 

Word je checkpoints de baas voordat zij jou de baas worden!