Christian Antognini

Christian Antognini verdiept zich al sinds 1995 in de werking van de Oracle database engine. Hij interesseert zich vooral in logisch en fysiek database design, de query optimizer, en zo'n beetje alles wat betrekking heeft op application performance management.
Hij werkt momenteel als senior principal consultant en trainer bij Trivadis in Zürich.

Als Christian eens niet bezig is een van zijn klanten te helpen het beste uit Oracle te halen, geeft hij wel ergens een lezing over application performance management of nieuwe Oracle Database features voor developers.

Chris presenteert niet alleen trainingen en seminars voor Trivadis, maar treedt ook als spreker op bij conferenties en bijeenkomsten van gebruikersgroepen. Hij is een trots lid van het Oak Table Network, en bovendien een Oracle ACE Director.

Christian is de auteur van 'Troubleshooting Oracle Performance' (Apress, 2008/2014) and de co-auteur van 'Der Oracle DBA' (Hanser, 2011).

Adaptive Query Optimization (Engelstalige presentatie!)

Verbeter de efficiëntie van je execution plans!

De Query Optimizer levert de SQL engine execution plans voor dataverwerking. En dan natuurlijk liefst efficiënte execution plans.

Maar hoewel dit essentiële onderdeel van Oracle Database bij elke nieuwe release verbeterd wordt, blijven er altijd gevallen waarin de execution plans suboptimaal functioneren.

Christian bespreekt hoe je deze situatie met Adaptive Query Optimization, beschikbaar vanaf Oracle Database 12c, kunt verbeteren. En Chris laat het niet bij bespreken alleen: hij demonstreert het natuurlijk ook!

Adaptive Query Optimization - doe het sneller, beter en slimmer!