René Kundersma

René Kundersma in 1999 af als Software Ingenieur en begon direct in de Oracle-wereld. Hij werkt als consultant bij Oracle Consulting, Expert Services, en is betrokken geweest bij de meeste Grid-implementaties in Nederland. Zijn specialisme is de Oracle-infrastructuur en dan met name MAA (Maximum Availability Architecture) voor de database (HA en DR). Zijn dagelijkse werk omvat onder andere (RAC) problem solving, architectuuradvies, en HA/DR-implementaties. Hij brengt zijn collega’s bij Oracle via cursussen en presentaties regelmatig op de hoogte van nieuwe Oracle-producten zoals Oracle Enterprise Linux, Oracle VM en Exadata/DB Machine. René is behalve 9i en 10g Certified Master en OCP 11g ook Certified Expert voor Linux en RAC.

Oracle Grid Fundamenten

Oracle Enterprise Linux, Storage, Stretched Clusters, Oracle VM and HA: from HBA to the application

Een onmisbare lezing voor iedereen die een duidelijk overzicht wil van de fundamenten van Oracle Grid, te beginnen met Oracle Enterprise Linux (OEL). En omdat er in een database omgeving geen OS zonder storage is, komt ook dit aan bod. Een greep uit de vragen waar je antwoord op krijgt:

  • Wat zijn de voordelen van OEL en waar wordt het vaak gebruikt?
  • Wat zijn de verschillende storage-oplossingen binnen NAS en SAN?
  • Hoe gaan we eigenlijk om met OEL en storage binnen gevirtualiseerde omgevingen?
  • Wat zijn de vereisten voor Oracle RAC in een gevirtualiseerde omgeving?
  • En hoe zit dat met stretched RAC?

René vertelt vanuit zijn enorme ervaring op het gebied van real life Oracle Grid implementaties en trakteert zijn publiek op demo's en best practices van Oracle Enterprise Linux, Oracle VM, Storage en RAC.